SNARK + OUVI: house in keyaki
 
SNARK + OUVI: house in keyaki
mar 27, 2013

SNARK + OUVI: house in keyaki

‘house in keyaki’ by SNARK + OUVI, saitama, japanimage © ippei shinzawaall images courtesy of SNARK

 

 

 

the small town of honiyo-shi is about an hour and a half by car from downtown tokyo, a place that resembles many north american cities in that all of its citizens rely on private automobiles due to the lack of public transit. set back within the narrow corner site, the ‘house in keyaki’ by japanese studios SNARK and OUVI contains a parallel outdoor parking spot surrounded by a small garden that occupies the remaining plot.  three vertical strip windows located on the east, west, and south facades guarantee natural illumination throughout the interior at all times of day. triangular voids on the second storey floor plan, located right beneath the glazing, allows sunlight to penetrate into the ground level giving the residents a constant sense of the time of day through the changing qualities of light. the gaps in the floor also create a stronger visual connection between both stories creating a unified inner space, with a rooftop deck for a more private exterior setting.

SNARK + OUVI: house in keyakisouthern elevationimage © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakisolid northern elevation facing the neighbor’s propertyimage © ippei shinzawa

 

 

  SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyaki SNARK + OUVI: house in keyakifull article here SNARK + OUVI: house in keyakimain living area image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakiimage © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakivoid in the first floor ceiling creates a larger-feeling illuminated space image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakientry image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakioperable shutter panel image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakiupstairs living area image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakicustom furniture image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakicorner void image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakiimage © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakiimage © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakiimage © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakiimage © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakibathroom image © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakiimage © ippei shinzawa

SNARK + OUVI: house in keyakifloor plan / level 0

SNARK + OUVI: house in keyakifloor plan / level 1

SNARK + OUVI: house in keyakifloor plan / level 2

SNARK + OUVI: house in keyakisection

SNARK + OUVI: house in keyakisection

 

 

project info:

  

team: architects: sunao koase / snark (team: sunao koase, yu yamada) + shin yokoo / ouvistructural engineer: shin yokoo / ouvigeneral constructors: yasumatsu takken]photo: ippei shinzawa

location: honjyo city, saitama, japansite area: 132.24 square metresbuilt area: 55.54 square metresfloor area: 103.13 square metresnumber of floors: 2structure: wood

design: 2011.4-2012.3construction: 2012.3-2012.7

  • AMAZING!!!! the use of space.

    gerald

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,100 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine