snøhetta: ryerson university new student learning center
 
snøhetta: ryerson university new student learning center
apr 07, 2011

snøhetta: ryerson university new student learning center

‘ryerson university’s new student learning center’ by snøhetta in toronto, canada all images courtesy ryerson university, snøhetta

 

 

 

the design for ryerson university‘s new ‘student learning centre’ by norwegian architects snøhetta has been unveiled. located at a major intersection of downtown toronto, canada, the eight-storey facility features a distinctively individual glass skin with a surface design that will create varying light qualities for the interior. the 14,443 square meter project, a collaborative effort with zeidler partnership architects, will be a bold addition to the urban fabric, generating commercial opportunities at the street level as well as below grade.

snøhetta: ryerson university new student learning center street view of the building’s main entrance

 

 

 

partially supported by structural stilts, the main entrance on the south side is met by an elevated plaza off yonge street. a broken, faceted treatment marks the underside of the cantilevered volume which continues into the expansive lobby indoors. featuring a number of open, multifunctional spaces, the center aims to provide a range of environments that facilitate studying and collaboration between students, faculty and staff.

snøhetta: ryerson university new student learning center lobby

 

 

 

‘the student learning center will provide bright, open, technologically rich, barrier-free spaces for individual and collaborative study that will accommodate our students’ different learning styles and our faculties’ different teaching practices,’ says alan shepard, provost and vice president academic of ryerson university. ‘it will provide our students with a welcoming, accessible, digitally connected space that is ready to adapt and accommodate new technologies, developments and services.’

 

the new student learning center will provide access to the existing library by a bridgeway, directly integrating the building into the campus’ makeup. serving as a continuation of the school’s long-time commitment to sustainability, the facility will be LEED silver compliant with half of the roof dedicated to urban green space.

snøhetta: ryerson university new student learning center lounge

snøhetta: ryerson university new student learning center collaborative space

snøhetta: ryerson university new student learning center schematic diagram

  • beautiful. wtf is your problem ^

    Some Guy
  • Ugly…even the graphics are put together half ass…

    student

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,235 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine