SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil
 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

SOLO arquitetos has been commissioned to design a local headquarters for a plywood and timber company frank madeiras in brazil. organized around the center boardroom set in a glass box, the space functions as office and a showroom, overlooks the great view of the neighboring barigui park and is perfectly lit with sunlight. 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil
all images by eduardo macarios

 

 

the presence of a pillar in the center of the room serves as a support for a central volume that divides and organizes the flow in space — the boardroom and the meeting room dividing the office in storage, support, reception, and working area. this central volume is enclosed by light glass partitions that allow the view and the natural light leak to anywhere in the room.

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

 

the materials SOLO arquitetos has selected for the project, seek to highlight the client’s products, showing the quality manufacturing and the flexibility of their use in interior architecture: furniture, decorative panels, and lining. in contrast to the tone of the natural wood, black, white and gray were used on the floor, showing the material’s color and texture at their best.

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

 

 

SOLO arquitetos sets an office with a panoramic view of the park in curitiba, southern brazil

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,240 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine