SPARK's beijing office is partitioned using metal-clad swivel doors
 
SPARK's beijing office is partitioned using metal-clad swivel doors
mar 28, 2015

SPARK's beijing office is partitioned using metal-clad swivel doors

SPARK’s beijing office is partitioned using metal-clad swivel doors
photography by shu he

 

 

 

occupying 500 square meters on the second floor of a three story building, the liang dian design centre is home to SPARK’s new beijing office. within the volume, an annexed glass box had been added to the existing structure, allowing for the external brick façade to be experienced as an interior space.

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
the office occupies 500 square meters on the second floor of a three story building

 

 

 

the space is loosely zoned into a main work area, kitchen and gathering space, a large meeting area, a model making studio, and smaller meeting room. demolishing the window up stands of the existing brick façade gave way to a much desired permeability of the space. while alongside the main work space, a continuous wall of metal clad swivel doors allows for a playful and flexible configuration of ‘open and closed’.

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
the reception area

 

 

 

‘we looked at the present configuration of the space and decided to keep it uninterrupted while inserting our office program’, explains SPARK’s beijing director, jan felix clostermann.

 

‘the architecture profession fuels on idea exchange, so we sought to provide open collaborative spaces that are fun, where people want to be’, continues christian taeubert SPARK’s beijing director.

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
when open, the doors allow for fluid circulation

 

 

 

when shut, the metal panels catch subtle reflections of the surrounding office environment, becoming a 20 meter-long ‘wall of imagination’ that invites project teams to pin up and discuss their work. the model making room, themed as ‘the ply room’ is accessible via multiple routes through an extreme vertical space of what used to be a stairwell core. additionally, the flux of the reception area, meeting room and kitchen can be discontinued via floor to ceiling swivel doors whenever activities require it.

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
a continuous wall of metal clad swivel doors allows for playful and flexible configurations

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
when shut, the metal panels catch subtle reflections of the surrounding office environment

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
the primary work space

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
within the volume, an annexed glass box has been added to the existing structure

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
the flux of ancillary spaces can also be discontinued via floor to ceiling swivel doors

SPARK architects beijing office the swivel space designboom
floor plan indicating the office layout

 

 

project info:

 

total gfa: 500 sqm
architecture: SPARK architects
project director: jan felix clostermann, christian taeubert
project architect: lin li
photography: shu he

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,126 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine