split-level platforms compose design in motion's luminous office in thailand

split-level platforms compose design in motion's luminous office in thailand

design in motion’s split-level office inspires productivity

 

Design in Motion utilizes multi-connected workplaces, ascending split-levels and abundant natural lighting to foster productivity and collaboration in their new office located in Bangkok, Thailand. Multiple workspace areas are vertically stacked in this luminous building, separated by their own functions, yet connected spatially.

 

Contained within the minimal concrete and glazed façade of this three-storey office are various multi-functional workspaces. To minimize disconnect, the Thailand-based practice’s key challenge here was to ensure that these isolated, vertically stacked areas were seamlessly connected, both visually and operationally. As a result, Design in Motion divides each storey with two equal-sized, half-height platforms positioned across from one another.split-level platforms compose design in motion's luminous office in thailand
the three-storey office is elevated above ground level

all images courtesy of Design in Motion

 

 

reflective concrete surfaces create a bright atmosphere

 

Internal concrete staircases serve as area connectors to bridge the breaks between the split-level platforms. They not only provide vertical circulation, but are also major elements for generating the continuity of indoor activities. On the upper floor, a wide staircase acts a stepped seating space in the open meeting area, flooded by an abundance of natural light seeping in from the window walls, and bouncing off the polished white interior surfaces.

 

With only a limited budget, Design in Motion utilizes simple and economic materials for their new office. The façade consists of crisp, white concrete walls and staircases, and large glass windows. Internally, raw concrete structural elements are used throughout. White walls and polished concrete floors reflect the ample natural light allowed in through large windows and skylights around the space. Wooden door frames and furniture elements, combined with the refreshing plants decorating the space and the reflective raw polished concrete floors, serve as a continuation of the natural greenery outside the building. The combination of materials, multi-purpose open spaces and split-level platforms produce a bright, yet cosy atmosphere to foster creativity and collaboration. split-level platforms compose design in motion's luminous office in thailand
split-level facade

design in motion office 7
multi-level interior

design in motion office 3
a concrete staircase doubles as a meeting space

design-in-motion-thailand-office-split-level-designboom-5

split-level platforms are connected by staircases

design in motion office 10
timber accents and greenery create a cosy atmosphere

design in motion office 4
skylights bring in light above a reading nook nestled into a staircase

split-level platforms compose design in motion's luminous office in thailand
a light void illuminates the open workspaces

design in motion office 9
the upper floor kitchen extends out onto a large terrace balcony

 

 

1/3
office entrance
office entrance
communal rest spaces
communal rest spaces
multi-purpose meeting space
multi-purpose meeting space

project info:

 

name: Design In Motion Office
architect: Design In Motion

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: ravail khan | designboom

ARCHITECTURE IN THAILAND (257)

CONCRETE ARCHITECTURE AND DESIGN (482)

WHERE PEOPLE WORK (704)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5