standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
 

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft

in the city center of amsterdam, a hidden gem is built in an old canal house. the canal house was built in the beginning of the 17th century. from the street, the only part visible is big double garage door that marks the entrance. one enters the newly designed loft by standard studio through the garage which is set for an old classic car and bikes. adjacent to the entrance, you come in to the sitting pit carried out with a home cinema.

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
all images by standard studio

 

 

amsterdam based multidisciplinary standard studio‘s ‘NH25 loft’ is mostly built in a former courtyard without any windows providing day light. the dutch architects have designed a patio in the middle of the space layout, bringing in the day light and adding some outdoor space. the whole program, including bedrooms, bathroom, walk in closet and kitchen are situated around the patio. the patio is used to organize all the spaces which still allows it to feel very open.

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
the canal house was built in the beginning of the 17th century

 

 

six extra big skylights are created to provide a lot of light to the interior spaces around the courtyard. even though the loft is in the middle of a residential courtyard there is a lot of privacy because no direct visible connection is made through the surrounding buildings. the end result is a bright and vibrant open floorplan that suits the life style of the inhabitants — open but private.

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
the porous layout brings in the day light and adding some outdoor space

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
six extra big skylights are created to provide a lot of light to the interior spaces around the courtyard

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
the whole program, including bedrooms, bathroom, walk in closet and kitchen are situated around the patio

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
the dutch architects have designed a patio in the middle of the space layout

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
the patio is used to organize all the spaces which still allows it to feel very open

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
the end result is a bright and vibrant open floorplan that suits the life style of the inhabitants

standard studio renovates old canal house in amsterdam into an open but private loft
floor plan

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,104 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine