architecture firm stocker lee architetti has completed an angular mixed-use building in south korea using burgundy-colored bricks and a monolithic concrete base. ‘nonhyun 101-1’ contains a variety of offices and apartment units in seoul’s commercial gangnam neighborhood. the site was previously occupied by a existing construction, which was completely demolished to make way for the new build.

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
all images by simone bossi

 

 

stocker lee architetti, a practice with studios in both switzerland and korea, positioned the building towards one edge of the plot, leaving space for parked cars. the concrete basement, shaped by the structure above, identifies both the main entrance and a cafè at ground level. this foundation is also able to structurally support a volume of reddish bricks above. here, four floors contain a range of offices and apartments.

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
burgundy-colored bricks are positioned atop a monolithic concrete base

 

 

the upper two levels feature external terraces that offer views across the neighborhood, while the use of concrete is also apparent internally, with timber floors used to bring a sense of warmth into the scheme’s living areas. throughout the project, select materials have been carefully chosen to ensure a strong contrast with the surrounding urban fabric.

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
the building contains a variety of offices and apartment units

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
the use of concrete is also apparent internally

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
timber floors have been used to bring a sense of warmth to the scheme’s living areas

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
the project is located in seoul’s gangnam neighborhood

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
a concrete staircase connects the structure’s interiors

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
the upper two levels feature external terraces

stocker-lee-architetti-nonhyun-101-1-offices-apartments-seoul-south-korea-designboom-02
the patios offer views across the neighborhood

 

 

project info:

 

name: NONHYUN  101-1
program: offices and apartments

location: seoul, south korea

completed: 2016
surface area: 1,033 sqm
cost: 2,100,000,000 WON ($1,925,469 USD)
civil engineer: kyusang guak (harmony ing.)
construction company: jehyo, seoul
construction period: august 2015 – july 2016

 

architect: stocker lee architetti
team: dong joon lee, melanie stocker
photography: simone bossi

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save