studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo
 

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes GGL house for a young couple in são paulo set within a narrow 10×30 meter plot. featuring a gabled roof structure, the residential property reinterprets the adjacent traditional houses of the neighborhood while adding a contemporary touch through its façade, built with metal profiles. the house, which uses both classic and modern elements, results in a mix of styles which balance two aspects: beauty and comfort. with an extensive program, its distribution offers three floors plus a rooftop.

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo
images by fernando guerra | FG+SG

 

 

for the GGL house, studio AG has set the social area on the first floor. a lower block coated in expanded metal screen, hosts the kitchen, service area and open living room, with direct access to the garden. featuring pivot sliding doors, the kitchen can be integrated to the house, or isolated whenever needed. another emphasized point of the house is the side fair-faced concrete wall, where it was built-in metallic stairs, casting, which allows the light, that comes from the door of the access to the solarium, to reach the lower floors.

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

 

 

the upper bulk holds the private area of the house, comprised of three suites and a living room. the idea of full and empty is elaborated on this block, explored by the rips that emphasize the natural light. an interior garden among the rooms brings nature inside and provides privacy to the back façade, besides illuminating — in a subtle manner — the living room.

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

 

 

bi-fold windows filter light into the bedrooms that are facing the side of the plot and the master suite that has a view to the backyard. the gable roof was asymmetrically designed in order to provide a room for the solarium – a space of contemplation, where the ridge of the roof achieves the maximum height authorized by the law. the swimming pool was the highlight of the project, located in a mandatory setback of 1,50m in one of the sides of the house. it optimizes the space that, in advance, would be unused.

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

studio AG completes house for young couple with gable roof in sao paulo

 

 

project info:

 

architects: studio ag arquitetura
location: são paulo, brazil
category: houses
area: 450.0 m2
project year: 2018
photographs: fernando guerra | FG+SG
manufacturers: vibia, vitrine, nani chinellato, casulo, etel, viabizunno, ornare, casual interiores, largrill, di mármore, dix metais, dpot, novo ambiente, marcenaria marvelar, casual exteriores, punto, micasa, arkos, decameron, gustavo bittencourt + 1

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,090 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine