studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
 

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest

 

nestled in a rapidly rejuvenating neighborhood in budapest’s ninth district, this neat studio was reinvented as a micro live + work space by studio bunyik in collaboration with architecture uncomfortable workshop. its main features are a set of pine and ashwood bespoke furniture elements that frame and anchor the main functionalities of the apartment. an open floor plan, high ceilings and custom furniture allow the compact space to house a fully-functional kitchen, lofted bedroom, event promotion headquarters, and ample space for after parties.

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
the micro studio includes a fully equipped kitchen and eating area, study, and lounge

 

 

the light wood material installed by studio bunyik and architecture uncomfortable workshop matches the turn-of-the-century tenement building aesthetic with contemporary industrial style. innovative functionality and ease-of-use are engineered into all aspects of the space, emphasizing a welcome openness and comfort towards guests and residents alike. the apartment entrance serves as both anteroom and laundry room. freshly laundered clothes are hung to dry and stowed away in one fell swoop in the open wardrobe, while arriving guests are greeted by a wall of belongings and personal effects. 

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
the architecture uncomfortable workshop team crafted bespoke furniture to make the most the small space

 

 

the cornerstone of the space is a massive custom work desk supported and crowned with open shelving. trimmings include concrete and copper sulphate bookends and tropically lined pockets for odds and ends. event promotion work, music production and study are concentrated into the well-equipped corner space. easily accessible storage is peppered throughout, including a convertible shelving unit in the corner and a multi-purpose clothing stand, nicknamed ’the thrower.’ the kitchen table’s body effectively encloses a lowboy fridge while the top serves as a giant cutting board. it’s central placement functionally opens up the compact, fully-equipped kitchen nested under the lofted bedroom. adjustable netted ‘shades’ ease bedroom accessibility from the main space, eliminating any dividing structures within the space, and endowing guests with an immediate sense of personal familiarity.

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
the desk shelves in the tenant’s place hold flyers from a decade of techno parties and an obvious love of flat-brim hats

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
the overheard view of the lofted bedroom reveals the open atmosphere in the living room, where open storage spaces are casually filled with personal effects

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
all of the shelving in the space is uniquely modular — storage spaces can be open to eliminate extra tidying and packing time

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
‘the thrower’ is a custom catch-all for everything you won’t need past the front door

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
a fully equipped kitchen fits snugly under the bedroom loft

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
the bathroom reflects the openness of the apartment itself, with a barely-there glass wall separating the shower

studio bunyik + architecture uncomfortable workshop design a micro livework studio in downtown budapest
netting on the bedroom loft ‘windows’ provide a soothing ‘barrier’ for those sleeping upstairs without completely closing off the nook from the rest of the space

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynn chaya | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,960 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine