studio noa: house in yotsukaido
 
studio noa: house in yotsukaido
may 08, 2011

studio noa: house in yotsukaido

‘house in yotsukaido’ by studio noa, chiba, japan images courtesy of studio noa

located in the suburb area of chiba, japan, ‘house in yotsukaido’ by tokyo based practice studio noa, is a residence that looks to merge the boundaries between private interior space and the outlying environmental context.

a solid black form cantilevers over a semi-opaque volume, inverting the traditional structural orientation. enclosing the ground floor, the cloudy surface provides an area to transition the homeowner between the contrasting atmospheres. housing an internal garden and stoney pathway, the corridor acts as a greenhouse, introducing natural light and vegetation into the private home. at night, interior lights radiate through the translucent skin, illuminating the solid black structure, which appears to float in the sky.

studio noa: house in yotsukaido side elevation

a protected terrace connects to the main body of the home which contains the principal living spaces. large, thick walls surround the outdoor area, shielding the family from outside eyes, while maintaining a sense of exposure to the outdoors and nature. a single square opening cuts through the enclosure, framing a nearby retention basin and the neighborhood beyond.

studio noa: house in yotsukaido contrasting exterior cladding

studio noa: house in yotsukaido main floor courtyard and garden space

studio noa: house in yotsukaido kitchen, living, dining

studio noa: house in yotsukaido terrace off main living space

studio noa: house in yotsukaido night view

studio noa: house in yotsukaido floor plan / level 0

studio noa: house in yotsukaido floor plan / level 1

studio noa: house in yotsukaido elevation

studio noa: house in yotsukaido elevation

studio noa: house in yotsukaido elevation

studio noa: house in yotsukaido elevation

studio noa: house in yotsukaido section

studio noa: house in yotsukaido longitudinal section

  • Elemental & beautiful spaces. The courtyard however, has the feel of an exhibition for stones or something. Perhaps it is the ambiguity of space tightness & wanting to be open at the same time. Otherwise a beautiful piece of architecture.

    faf
  • This is a beautiful property. I love how the outside spaces merge in easily to the indoor areas. Love it!

    Betty T
  • beautiful screen wall made of non transference glass… i like this

    moniruzzaman

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,257 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine