moving the outskirts of seoul, studio starsis’ latest office space is located in the THIRD POSITION CAFE building where it has worked on a project for three months in 2014. ever since, the team of designers has grown attached to the place and decided to transform the first and fourth floors into their personal working environment. 


studio starsis is designed to be a sharing space, with no walls separating people besides the ones in the bathroom
all images by hong seokgyu

 

 

the team at starsis decided to remodel both floors using metal and wood materials, as cost-effective and basic elements for reworking the spaces. although these materials are essential to maximizing the areas, they both lose their initial appearance as they are covered up or rid of during the remodeling process. therefore, the designers made sure to preserve their original quality all throughout. in the beginning, the studio was confident that it could easily redesign the place, however regretting shortly after finding out how much of a toil it was. ultimately, starsis started to buy the necessary raw materials. 


a conference room for guests, finished in white paint

 

 

‘concurrently, we visited a carpenter to practice assembling the furniture. at that point, we were done with all the basic preparations. we were filled with confidence once again that we could successfully carry on this task of remodeling, but had a feeling again things were not going to be easy; all the tasks had to be done purely with our hands,’ explains the team.


although completely an open-space, it is designed to maintain a certain level of privacy 


the shelf displays the samples for the interior design and is organized by categories


studio starsis seems a bit rough and crude, yet it diffuses its essence vibe that it gives a strong impression to people


the wallpapers, the painted ceiling and overall look of the office have an ‘exposed’ design


6-inch blocks have been used to create a series of partition walls 


wallpapers are not entirely peeled off and are re-coated, as a reminder of the previous space


the team wanted to give a strong impression of the bathrooms, hence coloring them in pure red


behind the printer and the shelves, there is a stairway leading to a café


the abandoned wooden doors are kept on purpose – reusing them from the dismantlement of the 4-story house

 

 

project info:

 

art director:  studio STARSIS
lead designers: park hyunhee, hwang inil
lighting design: LIMAS
location: 42, gaebong-ro 24-gil, guro-gu, seoul, republic of korea 
area: 2F–120sqm / 4F-99 sqm

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lea zeitoun | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news