studio velocity hides japanese 'house on the hedge' behind green barriers
 

studio velocity hides japanese 'house on the hedge' behind green barriers

studio velocity has complete house on the hedge, a residential project for a married couple and three children in the aichi prefecture in japan. the design project, which is situated on an irregular plot due to the proximity of narrow roads running diagonally, took into consideration the preexisting hedges found on site and on the surrounding properties in order to relate the structure to this spatial composition.

studio velocity hides japanese house on the hedge behind tall hedges
all images courtesy of studio velocity

 

 

because the hedges were already quite high, studio velocity went for a one-story structure. this way, the existing hedges allow for privacy, preventing visibility from the outside. thanks to this natural barrier, the materiality of the house was decided, having floor-to-ceiling glass doors and walls that create a connection with the exterior while allowing natural light in.

studio velocity hides japanese house on the hedge behind tall hedges

 

 

from the outside, the hedges and core walls ensure privacy on the inside while reducing the size of the building from the outside. inside, the layout is ample and scattered so that users can feel the various environments. public spaces, such as the living and dining room, music room, and home office space are placed at the center while the private rooms have been arranged around it.

studio velocity hides japanese house on the hedge behind tall hedges

studio velocity hides japanese house on the hedge behind tall hedges

studio velocity hides japanese house on the hedge behind tall hedges

studio velocity hides japanese house on the hedge behind tall hedges

studio velocity hides japanese 'house on the hedge' behind green barriers

studio velocity hides japanese 'house on the hedge' behind green barriers

studio velocity hides japanese 'house on the hedge' behind green barriers

studio velocity hides japanese 'house on the hedge' behind green barriers

 

 

project info:

 

name: house on the hedge

architects: studio velocity

location: aichi prefecture, japan

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,211 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine