suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo

suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo

suppose design office has completed ‘house in sangenjaya’, a bunker-like concrete home for a couple and their cat in tokyo, japan. the three-story building is developed to offer its residents a protected private space in the city. at the same time, its design establishes a connection with the surroundings, thanks to a continuous skylight on the upper part of the house.suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyoall images by toshiyuki yano photography

 

 

suppose design office has built the house in a quite residential area, away from the bustling shopping area of tokyo’s sangenjaya district. located on a 55 sqm site right next to a parking lot, the project is wrapped in a concrete exterior that ensures total privacy for its inhabitants. while from the outside the building appears completely closed-off, as one walks past the front entrance, they encounter a spacious, light-filled home.suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo

 

 

the interior is designed without any pillars to maintain a connection between inside and outside, and to create a space that would feel larger than the actual site area. ‘the composition of the house is designed to give an impression of expansiveness as you proceed up from the entrance to the top floor,’ notes suppose design office. at the upper part of the building, a skylight derived from the site’s conditions shifts as time flows, creating shadows in the living room in different ways throughout the day.exterior view of suppose design office's bunker-like concrete house in tokyo entrance to suppose design office's bunker-like concrete house in tokyo suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyosuppose design office builds bunker-like concrete house in tokyosuppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo

suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo
suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo

suppose design office builds bunker-like concrete house in tokyo

 

 

project info:

 

name: house in sangenjaya

architect: suppose design office

location: sangenjaya, setagaya-ku, tokyo, japan

site area: 54.92 m2

building area: 30.94 m2

total floor area: 93.71 m2

general contractor: twenty-first century constructions

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

ARCHITECTURE IN JAPAN(863)

ARCHITECTURE IN TOKYO(149)

CONCRETE ARCHITECTURE AND DESIGN(301)

RESIDENTIAL ARCHITECTURE AND INTERIORS(1480)

SUPPOSE DESIGN OFFICE(33)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5