suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan

not a hotel nasu cave in Tochigi faces farmlands

 

NOT A HOTEL reveals its latest hospitality concept signed by architecture group Suppose Design Office in Japan‘s Tochigi prefecture. Dubbed NASU CAVE, the project emerges from a natural plateau and spans three floors, offering almost panoramic views of a garden that connects to the sky and a big ranch raising horses just ahead. Amenities at the pet-friendly property include three private bedrooms, a cavernous bath experience, a sauna, an infinity pool, a living-dining room, a terrace, and a hot spring. 

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
all images courtesy Suppose Design Office

 

 

cave-like bath and hot spring by suppose design office

 

NOT A HOTEL NASU CAVE (see more here) features a cavernous cold bath, drenched in darkness, where visitors can enjoy a moment of calm while gazing at the water’s flickering surface. Complementing the cave-like experience is a glass-enclosed sauna filled with sunlight and framing the outdoor scenery and, just outside, an infinity pool spanning nine meters in width, surrounded by trees. Moving to the more private areas, the team at Suppose Design Office includes an equally cavernous hot spring tucked inside a bathroom, with a wide view towards the ranch.

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
NOT A HOTEL NASU CAVE sits on a plateau

 

 

maintaining privacy while opening up to the wide scenery

 

The architects maintain that level of privacy and comfort across all three bedrooms without taking away the immersion in generous daylight and natural vistas from the farmland surroundings; one of these rooms even includes slanted windows, through which a star-filled sky can lull you to sleep. Reurning to the more social areas, the building hosts a second-floor outdoor terrace with a fireplace, immediately accessible from the living-dining room lined with a sliding door that brings the outdoors in. Up to six guests can occupy the spaces. 

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
infinity pool deck

 

 

not a hotel nasu cave is clad in moltex

 

Material-wise, Suppose Design Office coats the exterior and interior walls of NOT A HOTEL NASU CAVE with Moltex, which is carefully handcrafted to create an uneven texture across the entire structure, built from reinforced concrete (RC). ‘This unevenness gives the building an exquisite presence that blends in with the surrounding scenery despite being manmade. The change in color over time is also one of the joys of owning a house,’ concludes the hospitality group. 

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
the property frames views of a ranch ahead

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
living-dining room that brings the outdoors in

not-a-hotel-nasu-cave-designboom-full

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
NOT A HOTEL NASU CAVE can accommodate up to six guests

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
cavernous bath experience

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
bedroom with slanted windows

suppose design office brings cavernous baths to NOT A HOTEL's latest property in japan
a private hot spring in one of the bedrooms

 

 

1/8
bathroom
bathroom
1
 
living-dining area
living-dining area
1
 
1
 
1
 
terrace with fireplace
terrace with fireplace
night time view
night time view

project info:

 

name: NOT A HOTEL NASU CAVE 
location: Part of 1298-247, 1298-246 Sahara, Otawara City, Tochigi Prefecture

architect: Suppose Design Office @supposedesignoffice

owner: NOT A HOTEL Inc. | @notahotel_official

opening date: May 2024 

floors: 3 above ground

structure: reinforced concrete (RC) 
total development area: 3,199 sqm
site area: 2,444.19 sqm
indoor area & terraces: 481.76 sqm

KEEP UP WITH OUR DAILY AND WEEKLY NEWSLETTERS
suscribe on designboom
- see sample
- see sample
suscribe on designboom
happening now! AXOR makes individual luxury a reality in the bathroom, and reveals its citterio C collection by antonio citterio.

architecture in japan (1503)

hotel architecture and design (669)

NOT A HOTEL (7)

suppose design office (49)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5