‘house in chigasaki’ by suppose design office, kanagawa, japanall images courtesy of suppose design office

 

 

japanese practice suppose design studio has made good use of leftover urban voids too small for a standard house and too big to leave as waste.their solution was to insert a slender rectangular steel frame in a rectangular footprint with elliptical ends. organized over three stories, the groundlevel features a covered exterior courtyard as a semi-public space that connects to the bedroom and with a small staircase that leads up to the secondfloor bathroom, further continuing along the semi-circular wall up the top level kitchen and living room. a new form of compact vertical living for asingle family, the home makes efficient use of the simple structure. with subtle incisions in the partitions and roof to bring in natural light.

 

 

suppose design office: house in chigasakiexterior with corrugated metal panels and the open courtyard entrance

 

 

suppose design office: house in chigasakiexterior covered terrace

 

 

 suppose design office: house in chigasakiinternal terrace

 

 

suppose design office: house in chigasakitop floor with retractable glass doors

 

 

suppose design office: house in chigasakikitchen and living room

 

 

suppose design office: house in chigasakiview towards internal terrace and stairs

 

 

suppose design office: house in chigasakibathroom on the second floor

 

 

suppose design office: house in chigasakiin context

 

 

suppose design office: house in chigasakifloor plan / level 0

 

 

suppose design office: house in chigasakifloor plan / level 1

 

 

suppose design office: house in chigasakifloor plan / level 2

 

 

suppose design office: house in chigasakisection

 

 

project info:

 

 

location: chigasaki, kanagawa, japanprincipal use: personal housesite area: 55.80 m2building area: 28.29 m2total floor area: 71.35 m2 (1f: 28.29 m2  2f: 14.67 m2  3f: 28.29 m2)completion: september. 2011design period: october.2010-may.2011construction period: june.2011-december. 2011structure: steel constructionstories: 3client: a couple and childrenproject architect: makoto tanijiri [suppose design office] + kenji nawa [nawakenji-m]project team: makoto tanijiri [suppose design office] + kenji nawa [nawakenji-m] in-charge; naoki kimura (ex-staff)