‘house in ekoda’ by suppose design office in hiroshima, japan all images courtesy suppose design office

japanese architecture firm suppose design office has completed ‘house in ekoda’, a three-storey renovation project in hiroshima. featuring a rooftop bathroom encased in glass, the design improves the quality and atmosphere of the old building while expanding the sense of space for each of the floors.

suppose design office: house in ekoda

a practice of editing by taking away instead of adding new components, the project considered carefully what parts of the building should be changed and how: the continuous footing in the foundation caused problems with humidity so the first floor received a new surface; the ceiling of the second floor was removed to expose the steel truss system; external wall insulation was added to the third to further waterproof the interior.

suppose design office: house in ekoda rooftop bathroom

suppose design office: house in ekoda bathtub within the glasshouse

the third floor unit features a partially private bedroom constructed out of light wood with cut-out windows, serving as a playful architectural object within the domestic environment.  

suppose design office: house in ekoda bedroom (third level)

suppose design office: house in ekoda

suppose design office: house in ekoda

suppose design office: house in ekoda from the kitchen

suppose design office: house in ekoda

suppose design office: house in ekoda step ladder up to the roof

suppose design office: house in ekoda

suppose design office: house in ekoda first floor apartment interior

suppose design office: house in ekoda

suppose design office: house in ekoda