‘house in minamimachi 03’ by suppose design office in hiroshima, japan all images courtesy of suppose design office

japanese architecture firm suppose design office has recently completed a three-storey house in hiroshima, japan. typical of modern japanese practice, ‘house in minamimachi 03’ stands snugly in between two other residential plots, an unassuming structure made entirely out of reinforced concrete.

contrary to how the design may be read from the outside, the exterior shell is a separate layer from the interior space. the design essentially utilizes a box-within-a-box scheme: the concrete skin acts as an urban fence, providing privacy for the residents, while the interior box sits in an offset orientation to create angular lightwell cavities in between the two layers. in addition to creating privacy, the concrete box also acts as a structural armature for the inner framework, enabling the house to be constructed largely out of glass curtain walls. the interior is treated with light-coloured wood and white paint to maximize on the natural daylighting effect.

suppose design office: house in minamimachi 03 street view

suppose design office: house in minamimachi 03 concrete facade and entrance

suppose design office: house in minamimachi 03 interior lit by the lightwell cavity

suppose design office: house in minamimachi 03 kitchen and living area

suppose design office: house in minamimachi 03 light wood treatment in the flooring and cabinetry

suppose design office: house in minamimachi 03 washroom

suppose design office: house in minamimachi 03 stairwell also acting as a lightwell for the lower levels

suppose design office: house in minamimachi 03 (left) washroom (right) retractable windows in the living area