‘house in miyoshi’ by suppose design office, hiroshima, japanimage © toshiyuki yanoall images courtesy of suppose design office

 

 

japanese firm suppose design studio has completed the ‘house in miyoshi,’ a suburban neighborhood of hiroshima, adjacent to active railroad tracks. due to the noise from the trains throughout the day, the dwelling is composed as a continuous exterior shell encapsulating the interior program to provide acoustic comfort. the various private functions are located within square nodes over two levels, oriented to open ‘friendly’ views to the quieter side of town. the social interstitial space is the result of connecting the private volumes and contains the kitchen, living and dining rooms, on an elevated central podium under a double-height ceiling. peripheral windows and various slender staircases create a free circulation and light-filled interiormass that feels like a protected exterior space. a light neutral grey interior works in conjunction with hardwood floors and plywood sheets on thefirst level. 

 

 

suppose design office: house in miyoshidining area on an elevated planeimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshilarge interior spaceimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshiview from the upper levelimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshikitchenimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshivarious levels and balconies create a dynamic spaceimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshitwo staircases service two parts of the homeimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshiupstairs living roomimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshientry and drivewayimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshilocated adjacent to railroad tracksimage © toshiyuki yano

 

 

suppose design office: house in miyoshisite plan

 

 

suppose design office: house in miyoshifloor plan / level 1

 

 

suppose design office: house in miyoshisection

 

 

project info:

 

 

location: miyoshi city, hiroshima,japanprincipal use: family houseclient: non disclosurestructural engineer: ohno japanconstruction: naokenmain structure: timber construction site area: 278.68 sqmbuilding area: 70.00sqmtotal floor area: 122.08sqmcompletion: march. 2012design period: march. 2010 – june. 2011construction period: july. 2011-march. 2012project team: suppose design office | makoto tanijiri, lead: yuko fukuma