‘house in takaya’ by suppose design office, hiroshima, japan all images courtesy suppose design office

japanese practice suppose design office has recently completed ‘house in takaya’, an introverted single family residence in hiroshima, japan. an entry yard comprised of a layer of sandy earth directs inhabitants towards the primary portal formed with two large sliding glass doors. contained within a discreet rectangular box clad with monochromatic siding, visitors discover the textured ground plane continues and transitions to the interior of the home, dissolving the distinction between the external and internal environments. found in traditional japanese homes, this contemporary update to the doma floor incorporates stepping stones to circulate between and around the spaces, minimizing the movement of the soil particles.

suppose design office: house in takaya living area with textured ground floor

bordered with transparent sliding panels, the living room is elevated upon a platform and can become an enclosed cube illuminated with a small clerestory window to the exterior. across the corridor of square tiles, a recessed kitchen bound with a low profile and angled retaining wall of concrete prevents the loose granules from passing between the areas. open riser stairways lead to the lofted bedroom and upper level bathroom. a finished plywood surfaces the walls of the double story volume complimenting the color palate of the natural flooring.

suppose design office: house in takaya primary portal to the dwelling

suppose design office: house in takaya stepping stones through the earthen floor dictates movement through the space

suppose design office: house in takaya recessed kitchen

suppose design office: house in takaya view of living room platform from kitchen

suppose design office: house in takaya inhabitants within the islanded rooms

suppose design office: house in takaya view of kitchen from living room platform

suppose design office: house in takaya exterior from the street