x

suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

‘house T’ by suppose design office is a concrete residence in tokyo that ensures enough privacy while creating a feeling of openness. the house is designed like a concrete box on the outside, while the interiors are characterized by wooden surfaces on the walls and furniture. a large opening on the upper level allows plenty of daylight to enter the home, while the concrete wall that clads its front façade maintains a high level of privacy.suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiorsall images by toshiyuki yano photography

video by toha film

 

 

suppose design office has developed ‘house T’ in tokyo as a concrete box that expands on three levels. the entrance level features a garage in direct connection to the road; the middle level is designed as an open space with high ceilings, and encloses the main living activities; and the top floor, which offers access to an outdoor terrace. light and darkness coexist in a delicate balance, creating a cave-like atmosphere inside the building.suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

 

 

inside, suppose design office has combined concrete with wood to create warm, dark, quite spaces that gradually open up to the surroundings. the main living space on the middle floor benefits from double-height ceilings and an open floor plan that connects the kitchen with the dining and living areas. no air conditioning has been installed; cold water is passed through louvered pipes on the ceiling to cool the room in the summer, while hot water passes under the floor to warm the room by the fireplace in winter.suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiorssuppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiorssuppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors
suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

suppose design office builds 'house T' in tokyo as concrete box with wood-clad interiors

 

 

project info:

 

name: house T

architect: suppose design office

location: tokyo, japan

design team: makoto tanijiri, akihiro hamatani

structure engineer: horie architect office

furniture: E&Y + set up + timber crew

facility design: shimazu design office

lighting design: filaments + modulex

planting: solso

construction cooperation: kamo

craft + set up contractor: twenty-first century constructions

photography: toshiyuki yano photography

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

ARCHITECTURE IN JAPAN (922)

ARCHITECTURE IN TOKYO (168)

CONCRETE ARCHITECTURE AND DESIGN (317)

RESIDENTIAL ARCHITECTURE AND INTERIORS (1672)

SUPPOSE DESIGN OFFICE (35)

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5