‘urban airgap’ by suppose design office image courtesy suppose design office

‘urban airgap’ is a proposal that japanese firm suppose design office for the upto35 competition in greece. the competition focused on a rundown area of athens’ city centre which could be revitalised into student housing.

in their research suppose design office noted that the existing building designs in the kerameikos-metaxourgeio area did not allow for a window opening into the adjacent property.

‘urban airgap’  aimed to create as many openings – airgaps – on each site. this was achieved by building central core towers, containing a stairwell, to which the residential units are cantilevered from the cores and which form a sandwich that encloses the main social communal zone.

suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office

suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office

suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office

suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office

suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office

suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office

suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office suppose design office: 'urban airgap' image courtesy suppose design office