t-square design associates adds a transitional corridor linking a japanese house to nature
 

t-square design associates adds a transitional corridor linking a japanese house to nature

t-square design associates’ small residential project is located near frank lloyd wright’s yamamura residence in hyogo prefecture, japan. the site sits between two rivers, making the house naturally ventilated as the rivers breeze into it. an open area covered with louver sliding doors between the interior space and the exterior perimeter, the house maintains a fresh cross-ventilation and connection to the outside. 

t-square-design-associates-fuseika-house-japan-08-27-2019-designboom

 

 

the architects chose a reinforced concrete structure for their project in order to create the illusion of strong, yet thin frame. making the cantilevered concrete frame thin enabled the architect to make wide openings all around the house, leading to a strong connection between the house and the surroundings. 

t-square-design-associates-fuseika-house-japan-08-27-2019-designboom

 

 

the link to the exteriors was always part of the project. the architect first saw the site that opened to the road on all three sides, leaving just the north side adjacent to the neighbors. the material palette emphasizes the exterior connection; the house uses concrete for the structure and wood for the nonstructural walls, doors and for the finishing material. 

t-square-design-associates-fuseika-house-japan-08-27-2019-designboom

 

 

the greenery that surrounds all three sides of the site was also planned from the beginning. the surrounding landscape further emphasizes the connection with nature. this green belt serves as a garden for the house, since due to the site’s small size, fitting a bigger garden was impossible. 

t-square-design-associates-fuseika-house-japan-08-27-2019-designboom

t-square-design-associates-fuseika-house-japan-08-27-2019-designboom

t-square-design-associates-fuseika-house-japan-08-27-2019-designboom

t-square design associates adds a transitional corridor linking a japanese house to nature

t-square design associates adds a transitional corridor linking a japanese house to nature

 

 

project info:

 

architecture firm: t-square design associates

project name: fuseiko house

location: hyogo prefecture, japan

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: cristina gomez | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,222 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine