taiwan DaE international design career completes art center in china
 
taiwan DaE international design career completes art center in china
mar 15, 2016

taiwan DaE international design career completes art center in china

taiwan DaE international design career completes art center in china
(above) the overall program of the building follows three principles: green, ecology and future
all images courtesy of taiwan DaE international design career

 

 

 

located in the northeast corner of the hengqin island in zhihai, china, taiwan DaE international design practice has completed the ‘lotus square art center’. the overall program of the building follows three principles: green, ecology and future. the site was reasonably rearranged so that the layout and energy conservation of the structure would meet the demands of low power consumption, high efficiency, and low levels of pollution. the latest construction technology and technique was used to excavate the value of the architecture, resulting in a harmonious relation between human touch and nature.

 


video courtesy of taiwan DaE international design career

 

 

 

the building was erected with an earth-covering form, using the outline of a fish, that extends from the ground to the roof. this union with its surroundings makes it hard to distinguish the demarcation line. the central area of the structure is translucent thanks to glass walls that integrate the interior with the exterior. the disposition of the sculptures and artworks enhance the artistic sense while developing a space that mixes public recreation, with arts, humanity, and nature.

taiwan DaE international design career completes art center in china
lobby

 

 

 

rainwater is collected on both the roof and the ground and is then passed through a filtering system that allows the water to be used for irrigation. the exposed walls are occupied with low-E glass capable of reflecting heat and of allowing natural light at its most, reducing the usage of artificial lighting. the earth-covering design with real grass helps to reduce the heat island effect and perseverance of warmth.

taiwan DaE international design career completes art center in china
lobby

taiwan DaE international design career completes art center in china
public area

taiwan DaE international design career completes art center in china
public area

taiwan DaE international design career completes art center in china
business area

taiwan DaE international design career completes art center in china
business area

taiwan DaE international design career completes art center in china
view from the street

taiwan DaE international design career completes art center in china
patio 

taiwan DaE international design career completes art center in china
bird view

taiwan DaE international design career completes art center in china
rooftop

taiwan DaE international design career completes art center in china
rooftop

 

 

project info:

 

project name: lotus square are center

architects: taiwan DaE international design career
location: guangdong, zhuhai, china

program: exhibition center

construction year: 2014

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: juliana neira | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,224 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine