‘tre volte’ by takeshi hirobe architects in kanagawa, japan all images courtesy takeshi hirobe architects image © koichi torimura

japanese practice takeshi hirobe architects has sent us image of ‘tre volte’, a two-storey private dwelling in kanagawa, japan. designed to accommodate the client’s four cars, the residence is arranged and manipulated to highlight the presence of the automobiles within the living space.

takeshi hirobe architects: tre volte street elevation image © koichi torimura

on the street level, three garage entrances dominate the reinforced concrete elevation. a set of single-car parks flank the entrance and are set back deep into the layout of the house. another sheltered garage large enough for two vehicles sit on the south end of the design, providing easy access and exit to the road. partially finished in structural glass, the smaller garages provide views of the cars to the inhabitants and become focal points for the ground level living room.

takeshi hirobe architects: tre volte (left) view of car from entrance (right) courtyard from entryway images © koichi torimura

the second-storey volume hosts the majority of the domestic programs, including the dining, living, and kitchen as well as the bedroom and children’s rooms. u-shaped in its arrangement, the layout lines around a central courtyard that serves as the main source of natural light for the house. sliding glass partitions allow the courtyard to be fully integrated into the interior space. housed under three low-lying vaults, the design establishes a continuous and rhythmic language throughout the dwelling.

takeshi hirobe architects: tre volte second storey space image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte kitchen and dining by the courtyard image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte bedroom by the outdoor terrace image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte ground floor living space image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte view of car from living room image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte view of courtyard at night image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte back entrance image © koichi torimura

takeshi hirobe architects: tre volte floor plan / level 0

takeshi hirobe architects: tre volte floor plan / level +1

takeshi hirobe architects: tre voltecross section