tato architects animates retro hotel in japan with colorful curtains and eclectic furnishings
 

tato architects animates retro hotel in japan with colorful curtains and eclectic furnishings

tato architects / yo shimada has completed ‘the blend inn,’ a small retro hotel located in osaka, japan. the project is located in a quiet area just outside the city center. the building consists of a concrete shell that can easily adapt to house a variety of different functions and create an overall diverse and pleasant atmosphere. during the construction, the client and architects worked closely with a real estate developer to finance the completion of the project. 

tato architects
tato architects has designed an eclectic hotel just outside of osaka, japan
all images by shinkenchiku sha | courtesy of tato architects

 

 

the interior furnishings are a mix and match of available items that create a fun and eclectic style throughout. we thought that this would make these contrivances, cobbled together out of various things made by local elderly people, artists and the accumulation of living intelligence in the neighborhood, seem even more brilliant,’ describes tato architects.

tato architects
the concrete structure provides a versatile shell for the hotel inside

 

 

the interior remains open with easy circulation between the public areas, which include foyers, eating and meeting space, and a shared kitchen. the hotel extends further than its concrete walls. the neighboring street, originally a private road, was integrated into the final design — creating an open atmosphere between the hotel visitors and surrounding town.

tato architects
open spaces allow guests to engage in collaborative work

tato architects
the open atmosphere also offers guests an easy way to socialize with one another

tato architects
sliding doors allow natural light and air to move through the place freely

tato architects
the colored window blinds add a little spice

tato architects
the interior is completed with furniture made of aluminum furring studs and jack-up tripods

tato architects
the hotel is designed with a bricolage of things that happened to be available

tato architects
the architects decided to build a plastic covered structure to hang out laundry

tato architects
the exterior staircase allows guests to access the roof

tato architects
the building’s entrance sits on the corner of the private pedestrian road and major street

tato architects
the simplicity of the structure allows for versatility to create an adaptive environment

 

 

Save

Save

  • Finally, something to surpass Metal Gear.

    b6z File

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,910 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine