this apartment in tel aviv uses a wooden storage unit to separate private spaces
 

this apartment in tel aviv uses a wooden storage unit to separate private spaces

in a lively area of north jaffa, tel aviv, halfway between the flea market and the beach, israeli studio thisisit has completed a 100 sqm family apartment with concrete floors and beautiful light entering from three sides. the architects have divided private and communal areas with a custom-made floor-to-ceiling storage unit.

this apartment in tel aviv uses a wooden storage unit to separate private spaces thisisit designboom
the axis between the private rooms and the more communal space was the main focus in the design process

all images by matan katz

 

 

the axis between the private rooms and the more communal space, was the main focus in the design process — a bilateral bespoke unit made of birch wood and colored steel, acts both as a division between the spaces, as well as a wide storage solution. the bedrooms along with the extra bathroom are all concealed behind the façade of the unit, creating a clean and continuous look. the opposite side of this composition consists of a spacious wardrobe for the master bedroom.

 

 

the two large columns in the main area are exposed to provide an honest and coherent feel of materiality. the kitchen was partly left as it was, with some minor intervention and adjustments to the new tenants’ needs and personal style. in both bathrooms, as well as the kitchen, ceramic square tiles in white and pale pink add a timeless yet contemporary touch that echoes the color scheme of the apartment. the clean and distinct design of the apartment aims to complement the eclectic atmosphere of this mediterranean home.

this apartment in tel aviv uses a wooden storage unit to separate private spaces thisisit designboom
two large columns in the main area were exposed to provide an honest and coherent feel of materiality


the clean and distinct design of the apartment aims to complement the eclectic atmosphere of this mediterranean home

 


the clients’collection

 


the kitchen was partly left as it was, with some minor intervention and adjustments to the new tenants’ needs and personal style

 

this apartment in tel aviv uses a wooden storage unit to separate private spaces thisisit designboom
the bedrooms along with the extra bathroom are all concealed behind the elongated façade of the unit, creating a clean and continuous look

 


a bilateral bespoke unit made of birch wood and colored steel acts as a division between the spaces

 


the opposite side of this unit consists of a spacious wardrobe for the master bedroom

 

this apartment in tel aviv uses a wooden storage unit to separate private spaces thisisit designboom
the wooden floors in the bedrooms were kept

 


in both bathrooms, as well as the kitchen, ceramic square tiles in white and pale pink add a timeless yet contemporary touch

 


the guest bathroom is concealed behind a birch wood door

 


the pink ceramic tiles echo the apartment’s color scheme.

 

 

project info:

 

architects: thisisit

location: tel aviv, israel

images: matan katz

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.
    all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    PRODUCT LIBRARY

    a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

    architecture news

    ×
    keep up with our daily and weekly stories
    482,761 subscribers
    - see sample
    - see sample
    privacy policy