torafu architects renovates gabled structure in seoul for its ninth aesop store
 
torafu architects renovates gabled structure in seoul for its ninth aesop store
nov 02, 2016

torafu architects renovates gabled structure in seoul for its ninth aesop store

 

torafu architects has completed ‘aesop samcheong’ in seoul, korea, its ninth retail outlet for the australian skin care brand. the project called for the interior redesign of a single storey building located near the city’s lively gyeongbokgung palace. positioned on a prominent plot, the existing structure measured 5 meters wide and 7.5 meters deep. the architects sought to retain the original ceiling, making visible its wooden truss.

torafu architects aesop
the store is torafu’s ninth outlet for the australian skin care brand
all images by jan dee kim

 

 

as the building had been repeatedly renovated over the years, with a variety of mismatched materials, torafu looked to develop a visually coherent response. consequently, the aesop outlet has been clad with a midnight blue color externally, and a warm off-white tone internally — lending the entire scheme a sense of unity and brightness. large windows offer views inside the store, designed to catch the attention of passersby.

torafu architects aesop
the project called for the interior redesign of a single storey building

 

 

internal fixtures and fittings are stainless steel, with surfaces and tables taking on the same deep blue color as the building’s exterior. sinks for consultations have been united with point-of-sale counters within a single unit found at the center of the store. a sprawling network of pipes above the table provides the water supply and lighting for the sink area, while simultaneously highlighting the striking piece of furniture.

torafu architects aesop
the architects sought to retain the original ceiling, making visible its wooden truss

torafu architects aesop
internal fixtures and fittings are made from stainless steel

torafu architects aesop
sinks for consultations have been united with point-of-sale counters

torafu architects aesop
a warm off-white tone has been used internally

torafu architects aesop
large windows are designed to catch the attention of passersby

torafu architects aesop
the building has been clad with a midnight blue color

 

 

project info:

 

location: seoul, korea
total floor area: 41.2 sqm
design period: march 2016 – september 2016
construction period: september 2016 – october 2016
production: youngwoo id. co, ltd.
graphics: aesop
lighting: ellie
photography: jan dee kim

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,214 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine