torafu merges playful and industrial elements in AKQA's tokyo office
 
torafu merges playful and industrial elements in AKQA's tokyo office
apr 24, 2015

torafu merges playful and industrial elements in AKQA's tokyo office

torafu merges playful and industrial elements in AKQA’s tokyo office
photography by daici ano

 

 

 

japanese firm torafu architects have completed the interior design of the global ideas and innovation company AKQA‘s office in tokyo. the space, despite being on the basement floor, interprets a playful tone while maximizing the area and natural light. dispersed around a inner courtyard, each area is divided into zones where the functionality is defined and separated from one another. dictated by the open-plan setting, bespoke ‘water balloon’ lights by torafu suspends down, lighting the raised platform level where the private meeting rooms and the reception area is located- overlooking the entire space. 

 

the workstations and desks are all grouped together one place consisting of two long tables adjacent to the courtyard, effectively allowing more light, it also encourages interaction between coworkers. material-wise, polished concrete complement the timber platform, orange colored glass and planters. along with the seamless transition of each functional zone, playful elements have been included, highlighted in the scaffold feature and basketball net- inherently making the office a creative working environment and at the same time, translating AKQA’s company values.

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
the AQKA office interior in tokyo

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
the reception area overlooks the open-plan office 

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
timber platform and stairs

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
the workspaces are grouped together next to the courtyard

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
the planters soften the space whilst the basketball net adds a playful tone

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
the ‘balloon lights’ were custom designed by the architects

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
the private meeting rooms 

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
workstations 

tarafu-architects-akqa-office-designboom-02
the long tables sit adjacent to the courtyard

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,138 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine