snow picnic ice cream store in tokyo by torafu architects
 
snow picnic ice cream store in tokyo by torafu architects
sep 02, 2014

snow picnic ice cream store in tokyo by torafu architects

snow picnic ice cream store in tokyo by torafu architects
photo by takumi ota
all images courtesy of torafu architects

 

 

 

japanese studio torafu architects has redesigned the interior of a colorful and welcoming ice cream store in tokyo’s nakano ward. titled ‘snow picnic’, the scheme allows customers to watch their order being prepared, with the kitchen and adjacent counter envisioned as a stage upon which the meticulous performance takes place.

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
the scheme allows customers to watch their order being prepared
photo by takumi ota

 

 

 

the shop is spread across three levels, each featuring a distinct floor covering. in order to establish a cohesive sense of continuity, materials are repeated throughout the design. the same vintage tiles are used for the tabletop and the entrance flooring, while timber furnishings are incorporated across the entirety of the project. visitors are invited to sit around a large centrally positioned table, while a couch and further cantilevered tables provide additional seating.

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
visitors are invited to sit around a large centrally positioned table
photo by takumi ota

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
a couch and further cantilevered tables provide additional seating for guests
photo by takumi ota

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
the shop is spread across three levels, each featuring a distinct floor covering
photo by takumi ota

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
the same vintage tiles are used for the tabletop and the entrance flooring
photo by takumi ota

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
timber furnishings are incorporated across the entirety of the project
photo by takumi ota

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
the tile-clad table stretches through the center of the store
photo by takumi ota

torafu architects snow picnic ice cream store tokyo designboom
looking towards the street from the kitchen counter
photo by takumi ota

 

 

project info:

 

type: retail (ice cream store)
production: ishimaru
building site: nakano tokyo
total floor area: 64.14 sqm
design period: november, 2013 – june, 2014
completed: june, 2014
photography: takumi ota

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,328 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine