torafu architects sets tokyo's aesop store within a laboratory setting
 
torafu architects sets tokyo's aesop store within a laboratory setting
apr 08, 2015

torafu architects sets tokyo's aesop store within a laboratory setting

torafu architects sets tokyo’s aesop store within a laboratory setting
image © takumi ota

 

 

 

located in tokyo midtown, the high-end australian skin care brand aesop commissioned torafu architects to translate their brand image into a new retail space that has recently opened. the shop unit, situated in a mall, posed restrictions due to its size of 3.8×5.8m and despite the small scale, the architects wanted to create a space which contrasted against the shopping centre’s warm timber and bamboo accents. the products by aesop is characterized by its simple pharmaceutical-like packaging; known for marrying innovative and established scientific methods to craft their formulations.

aesop midtown japan torafu architects designboom
glass storefront 
image © takumi ota

 

 

 

internally, the design has responded to the brand’s philosophy with its laboratory inspired setting, illustrated in the stainless steel surfaces, white walls, green potted plants and finished off with the focal feature of three custom-blown spherical glass bulbs that provide water during client consultations. the storefront, composed completely of glass, enables people to see into the shop, highlighting the floor-to-ceiling shelves that curves in amongst the clean and lab-like interior- drawing the attention to the aesop products displayed. 

aesop midtown japan torafu architects designboom
stainless steel shelves where the aesop products are neatly aligned 
image © takumi ota

aesop midtown japan torafu architects designboom
custom-blown spherical glass bulbs provide water during client consultations
image © takumi ota

aesop midtown japan torafu architects designboom
the sink below the glass orbs
image © takumi ota

aesop midtown japan torafu architects designboom
image © takumi ota

aesop midtown japan torafu architects designboom
the compact size of the shop allows for an approach to product demonstrations
image © takumi ota

 

 

 

project info:

 

 

principle use: shop
production: &s
credit: graphics: aesop / lightings: daiko
building site: tokyo midotown, tokyo
total floor area: 24.07m2
design period: 2014.12-2015.03
construction period: 2015.02-03
website: http://www.aesop.com/

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,093 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine