this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes
 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

‘school la rouche’ by tracks architectes is located in a green pedestrian area, in the heart of the historic town of perthes-en-gâtinais, in the south of region seine and marne, france. the project is built in both wood framing and cladding, while its linear layout creates a spacious area that encourages the ongoing pedestrian nature of the kindergarten location. this new space is visually generous and reinforces the bucolic and intimate nature of the kids into which the new equipment is inserted. this park provides the opportunity to continue its inscription in the history of the city and offers a generous space appropriable for all perthes residents and their children.

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

 

the form of the structure derives its archetypal and typical geometry from the historic town center. the shape reinterprets the iconic profile to draw an appropriable symbol. the pitched roof draws a house like a child would do — simple, iconic, and graphical.

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

 

the courtyard is composed of a large space as an extension of the yard. located at the back of the school, there is an educational garden that is composed of elevated gardening trays for the youngest. an area dedicated to rainwater collection also creates a favorable environment for the development of biodiversity.

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

this school in perthes-en-gâtinais comprises multiple gabled wooden volumes

 

project info:

 

name: school la rouche

architects: tracks architectes

location: perthes-en-gâtinais, france

photography: guillaume amat

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: maria erman | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,053 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine