chickens and ducks feel a little less cooped in this tropical space habitat
 

chickens and ducks feel a little less cooped in this tropical space habitat

a couple longed for the countryside. a place in vietnam where they could clear their minds, raise chickens, and tend to a garden. a place where grandchildren could visit and play. it was important to them that their family of chickens were at peace, so they commissioned tropical space to design a place where chickens could roam and not feel so caged.

tropical space
all images by quang dam

 

 

the tropical space design team hated the idea of imprisoning the chickens in small cages. they created platforms to roost on, little ponds to drink from, open areas to run and flap their wings at low altitude. they created a miniature social community for chickens, ducks, and playing children. a metal grill and cemboard were used to make the house. it is 2m x 10m x 2m in size — suitable for kids to play in.

tropical space

 

 

when it gets dark, the chickens often climb to high places. to create activities for them, the tropical space team created a vertical axis. boxes are hung up and connected by lightweight stairs.

tropical space

 

 

around the cages, owners plan to grow vegetables and luffa, which will climb and cover the roof to create an encompassed shade for the chicken coop community. all water and waste will drain off the sides of the garden, cleansing the coop and irrigating the garden’s vegetables simultaneously. after working on the chicken house, tropical space has admitted that sometimes, ‘the simple things make life more beautiful and lovely.’

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

tropical space

 

 

project info:

 

location: my hanh nam, ward, duc hoa district, long an province, vietnam
architecture: tropical space co.,ltd
principal architects: nguyen hai long, tran thi ngu ngon
design team: nguyen anh duc, nguyen thu hoai, nguyen tuan dang, kota sakurada, ngoc anh jade nguyen, ho phuong uyen, pham khanh duy
year: 2017
site area: 20 sqm
materials: steel, metal grill, cemboard
photography: quang dam

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,135 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine