tsai design studio: safmarine container sports center
 
tsai design studio: safmarine container sports center
aug 17, 2012

tsai design studio: safmarine container sports center

‘safmarine container sports center’ by tsai design studio, piketberg, south africa all images courtesy of tsai design studio

‘safmarine container sports center’ is a recycled shipping container transformed into a communal athletic space in piketberg, 120 kilometers from cape town south africa by south african firm tsai design studio. commissioned by shipping company safmarine, this prototype has been constructed to address green principles since the freight boxes are intended for ten years of market use and are constructed to last for a total of twenty. the 12-meter long structure supports social functions including a projecting roof to shade the bleacher seating and then wraps into a vertical surface for movie screenings and advertisements. doubling as a billboard, the facade can become a source of income for the center.

mounted on steel framing, a gap between the independent canopy protects from harsh daylight and allows cross-ventilation to eliminate any heat buildup. the interior contains two changing rooms and storage for equipment. easily positioned near the field, the shelter acts as a coach’s office.

tsai design studio: safmarine container sports center elevation

tsai design studio: safmarine container sports center teammates may take a break on the shaded bleachers

tsai design studio: safmarine container sports center spectators also watch the game from the shaded bleachers

tsai design studio: safmarine container sports center bleacher seating is protected by the roof structure

tsai design studio: safmarine container sports center entry and movie screen facade

tsai design studio: safmarine container sports center entry

tsai design studio: safmarine container sports center movie screen facade

tsai design studio: safmarine container sports center interior

tsai design studio: safmarine container sports center interior

tsai design studio: safmarine container sports center rendering

tsai design studio: safmarine container sports center rendering

tsai design studio: safmarine container sports center exploded axonometric

tsai design studio: safmarine container sports center multifunctional diagram

tsai design studio: safmarine container sports center environmental diagram

tsai design studio: safmarine container sports center conceptual diagram

  • I love everything about this design. It would be great to have one of these on my property in the high desert. The shade structure looks really practical.

    I hope the kids and community using this fully enjoy it. The movie screen was inspired design, too.

    LanceThruster
  • @poor job

    This is just the transition from schematic design to reality, pretty sure this container is now doing something extraordinary instead of the stacks currently sitting unused at a dock in NYC

    just saying
  • the width of the ramp as well as the over hang above the main entry has been reduced.
    full height entry is reduced by quarter..
    the angular cuts on the skin that wraps around the container has been eliminated..
    extra frame work for the skin has been retained and is exposed..a result of mass production of frame work and less drawings sent to site for execution.

    poor job
  • nice to see the issue of sun turning containers into ovens addressed – simple and should be very effective

    dbkii

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,099 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine