uli schallenberg modifies old wooden barn into a luminous living space
 
uli schallenberg modifies old wooden barn into a luminous living space
feb 16, 2015

uli schallenberg modifies old wooden barn into a luminous living space

uli schallenberg modifies old wooden barn into a luminous living space
all images courtesy of uli schallenberg

 

 

 

designer uli schallenberg has modified an old wooden barn into a living space, keeping in mind the standard definition of a ‘simple life’, and providing a space that fills life’s most basic needs. using a barn as a residence has allowed schallenberg to realize new architectural possibilities, which he has integrated into the existing structural system.

 

a tented white canopy undulates overhead, making the interior a luminous space despite the dark wooden material it is originally built in. much of the furniture in the home’s interior — including the bed, dining table top, and kitchen cooking surface — have been carefully hung from the ceiling, levitating almost all domestic items within the abode. a swing hanging towards the barn’s rear offers a relaxing space for privacy and fun.

uli schallenberg modifies old wooden barn into a luminous living space
view from the rear side of the barn, with open doors

 

 

 

two purposes have played an important role in the project: the first is the proving the possibility to inhabit decades-old wooden architecture without altering its elementary structural system. secondly, with the implementation suspended supports within the living space,there is the intention to change the perspective of both in the individual inhabiting the barn, as well as the person perceiving wooden architecture in general.

uli schallenberg barn luminous living space
on the field, in the daytime, light enters the wooden architecture

uli schallenberg barn luminous living space
at night, a warm light emits from the interior of the residence

uli schallenberg barn luminous living space
at night, illuminated by candles

uli schallenberg barn luminous living space
looking at the vast, warm living expanse

 

 

designboom has received this project through its ‘DIY submissions’ feature, which welcomes readers to submit their own work for publication. see more designboom readers submissions here.

  • Totally awesome. This is something I have wanted to see done for years. I have never understood why a building would be left to rot when there are so many in need of a roof over their head. GOD bless the good heart who did this.

    NormaJean Nelson

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,334 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine