specially located on the roof of a mall, this unique chinese bamboo garden is meant to bring serenity and calmness amidst the crowded nature of a shopping centre. the cozy u-shaped space enclosed by rooms with various functions is drastically contrasted by the mall’s vast and open space. since the space is merely 220 sqm, the means of construction proved to be quite simple. 


the pure white combines all elements and materials in the interior space and creates an extremely pure and abstract space atmosphere
all images © jin weiqi

 

 

 

v studio’s zen garden is installed in the u-shaped space where gaps are left between the cuboid and the wall for the courtyard and patio. bamboos are planted all over the courtyard and patio, creating an image that the building is hidden in the bamboo forest. if we regard the private and service area as two different boxes, the space between these two rooms is the public area. clear light, pure white and green bamboo are the main elements of the space. the courtyards, patios and skylights surrounding the building not only blur the boundary between interior and exterior to the greatest extent, but also bring natural lighting to the building from all direction.


the surrounding bamboo forest is a metaphor for nature 


the clear light, pure white and green bamboo make the space abstract and ethereal, making visitor feel relaxed and eased


since the space is merely 220 sqm, the means of construction proved to be simple


the cozy u-shaped space enclosed by rooms with various functions is drastically contrasted by the mall’s vast and open space


the courtyards, patios and skylights surrounding the building blur the boundary between interior and exterior to the greatest extent


the designers installed earth-toned furniture to instil a sense of oneness


interior view


interior view


the bamboo garden at sundown


the excessive use of white space creates a sense of serenity

 

 

project info:

 

design company: v studio
designer: hu quanchun
design team: zhang fei, xiang yu, wang songliang, li longjie
structure design: alatengchang soft
decoration: fatai decoration
organization construction: beijing luoqi decoration co., ltd.
photographer: jin weiqi
photography model: liu xuan
project type: club
floor area: 320 sqm
building area: 220 sqm
design period: 2017.01 – 2017.03
construction period: 2017.04 – 2017.09

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynn chaya | designboom

    have something to add? share your thoughts in our comments section below.

    comments policy
    LOG IN
    designboom's comment policy guidelines
    generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
    the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

    what if you disagree with what we or another commenter has to say?
    let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

    - please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
    - please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
    - please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
    - please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
    - please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
    (there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
    in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
    the best 100-200 entries too.)

    a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

    architecture news