villa hoogvliet by FAT
 
villa hoogvliet by FAT
feb 20, 2009

villa hoogvliet by FAT

villa hoogvliet by FAT

 

 

 

the villa in hoogvliet is one of the latest building’s designed by the experimental british architecture firm FAT. located in the town of hoogvliet, the community building is part of the heerlijkheid park that was also designed by the studio. hoogvliet is a town and separate borough within rotterdam in the netherlands. the building contains a multi-use hall, offices and a café. the concept of the villa was to envision a civic building for a new suburban town in the 21st century. the building itself is fairly bare-bones, but clad in an eccentric timber rain screen that was used to recall the area’s industrial history. the screen has been cut-out in spots to provide signage. the entrance has also been adorned with a rust-coloured forest of stylized trees that play on the idealized nature of the development. the minimal nature of the interior structure is emphasized by pink-painted steel beams. the project was short-listed in this past year’s world architecture awards.

villa hoogvliet by FAT

 

villa hoogvliet by FAT

 

villa hoogvliet by FAT

  • yes, of course, we have made correction.

    db says:
  • um… FAT isn’t Dutch. They’re English.

    Hi Bye Friend says:

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,859 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine