vo trong nghia's naman beach bar combines bamboo, thatch and stone
 
vo trong nghia's naman beach bar combines bamboo, thatch and stone
sep 25, 2015

vo trong nghia's naman beach bar combines bamboo, thatch and stone

vo trong nghia’s naman beach bar combines bamboo, thatch and stone
photography by hiroyuki oki

 

 

 

the masterplan of luxury beach resort naman retreat in danang, vietman continues with vo trong nghia architects‘ beach bar. along with the multiplicity of bungalows, villas and facilities on site, the overall scheme has been developed by providing physical and mental treatment through the use of nature, greenery and wellness.

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the stone walls function as structural support for the bamboo roof

 

 

 

the beach bar lies adjacent to the infinity pool along the coastal front of the resort complex. visualized as a semi-open space –allowing a constant breeze to flow through– the structure is composed of bamboo, stone and finished with a thatch roof. the process in which the robust, natural material was formed was through a method of using fire, soaking and fumigation. approached as a simple, pitched roof structure, the unobtrusive building blends with its tropical setting where the naturally treated bamboo frame reflects the region’s characteristics.

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the beach bar gives guests a sheltered space for drinks and relaxation

 

 

 

read our articles on the naman resort and spa  masterplan here.

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the structure is made using bamboo, stone and has a thatch roof

hay-hay-bar-vo-trong-nghia-designboom-02
under the bamboo dome

hay-hay-bar-vo-trong-nghia-designboom-01
bar and hay hay restaurant

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
 each of these frames consist of bent and straight bamboo poles that are connected by nails and ropes

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the bamboo poles used for the structure were all naturally treated in situ

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the shelter at night

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the natural structure blends well with its tropical, coastal context

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
detail of the internal bamboo structure crafted on site using natural methods

hay-hay-bar-vo-trong-nghia-designboom-03
bamboo columns

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the scheme lies adjacent to the infinity pools

naman-retreat-beach-bar-vo-trong-ngia-architects-vietnam-designboom-02
the beach bar at naman resort in danang, vietnam

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,033 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine