vo trong nghia architects has completed a restaurant in a rural vietnamese setting formed from 12 bamboo columns. the project is located 30 kilometers from the bustling city of hanoi in an area popular with day-trippers, and those traveling to and from hoa binh — another large city in the region. named ‘roc von restaurant’, the structure is situated at the roadside, protecting guests from the busy passing street with its curving crescent form.

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
the restaurant is formed from 12 bamboo columns
image by le anh duc (AIF studio), courtesy of vo trong nghia

 

 

 

after stepping down from street level to the dining space below, visitors are presenting with sweeping views of a natural lake. the space under the columns is naturally ventilated and is cooled by evaporation rising from the water’s surface. a circular stage extends out over the lake, capable of accommodating a wide range of events as well as public occupation throughout the day.

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
the space under the columns is naturally ventilated
image by le anh duc (AIF studio)

 

 

 

the 12 columns employ two different bamboo species — tam vong and luong — each offering different structural qualities. the bamboo has been treated in a traditional manner in order to both ensure the material’s long term durability, and contribute towards a sustainable building approach. a separate support area has been constructed using locally sourced laterite blocks — orange-colored bricks that continue the scheme’s vernacular materiality.

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
the columns employ two different bamboo species — tam vong and luong
image by hoang le

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
visitors are presenting with sweeping views of a natural lake
image by le anh duc (AIF studio)

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
the bamboo has been treated in order to ensure the material’s long term durability
image by hoang le

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
detail of the bamboo columns
image by hoang le

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
a circular stage extends out over the lake
image by le anh duc (AIF studio)

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
the structure is situated at the roadside, protecting guests from the busy passing street
image by le anh duc (AIF studio)

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
view from the stage, looking back at the restaurant
image by hoang le

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
the scheme illuminated at night
image by le anh duc (AIF studio)

vo-trong-nghia-architects-roc-von-restaurant-bamboo-hanoi-vietnam-designboom-02
the project is located 30 kilometers from the bustling city of hanoi
image by le anh duc (AIF studio)

 

drawings

 

project info:

 

name: roc von restaurant
architecture firm: vo trong nghia architects
principal architect: vo trong nghia, takashi niwa
design team: mai lan chi
bamboo manager: nguyen ba tuong

 

client: la vong group JSC
contractor: la vong group JSC
bamboo construction: vo trong nghia architects
completed: april, 2015
program: restaurant
location: xa phu cat, huyen quoc oai, hanoi, vietnam
site area: 6,560 sqm
GFA: 1,100 sqm
photography: le anh duc (AIF studio), hoang le photography