VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
 

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book

located on a slope bordering a quiet lake with a landscape of abundant trees, VTN  architects begin construction on its ‘viettel offsite studio’ project in hanoi. in order to accommodate the global telecommunications company’s staff members, the headquarters includes six units: a welcoming reception, a dining area, and four studios. 

 

UPDATE: vo trong nghia architects won the ‘office – future projects’ award for viettel offsite studio at the 2017 world architecture festival.

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
the office complex features six V-shaped wall-blocks with varying functions
all images © VTN architects

 

 

VTN architects‘ design features six V-shaped wall-blocks that follow the lay of land and connect through an open corridor. these blocks form triangular surface spaces: two sides close while the other side opens towards lake and abundant trees. the six walls create an open book shape, generating a sense of openness to its surrounding lively nature. the façade directly faces its surrounding environment, allowing employees to relax and be immersed in nature.

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
the viettel office measures 1,427 square meters, and sits among a bed of trees

 

 

by orienting the studio to the north, the office offers employees spectacular views of the surrounding vietnamese forest. the high V-shaped walls are designed to cut strong and harsh sunlight, boasting an impressive exterior façade for those who enter the office. the roof garden works as outside studio where the small perforated holes in the walls provide gentle sunlight and ventilation to the rooftop studio.

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
the blocks form triangular surface spaces: two sides close while the other side opens towards lake

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
the building’s immersion into nature generates a relaxing environment for employees

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
small perforated holes in the walls provide gentle sunlight and ventilation to the rooftop studio

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
the office includes six units: a welcoming reception, a dining area, and four studios

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
one of the V-shaped sections houses a spacious meeting room accommodating up to 50 people

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
an academy providing education for engineers is included as part of the scheme

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
viettel is a global telecommunication company in vietnam with over 27,000 employees

VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
the building is made up of six V-shaped wall-blocks that follow the lay of land

 VTN architects' viettel offices in hanoi designed as an open book
the high walls are designed to present an impressive exterior façade for those who enter the office

 

 

project info: 

 

architect firm: VTN architects (vo trong nghia architects)
principal architect: vo trong nghia
design team: design period: marek obtulovic, nguyen van thu, supervision:nguyen hoang son, doan huu chinh
client: viettel corporation
contractor: delta corp
status: under construction
program: office facility
location: thach that, hanoi, vietnam
gfa: 1,427 sqm

Save

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,313 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine