junsekino's WEHHA HOUSE in bangkok is infused with tropical nature

junsekino's WEHHA HOUSE in bangkok is infused with tropical nature

WeHHA HOUSE: A TROPICAL RESIDENCE AT THE HEART OF BANGKOK

 

located in bangkok, thailand, WEHHA HOUSE is a tropical residence completed by junsekino architect and design. the owners, a small family of 4, envisioned their home being fully connected to nature. with that in mind, the architect worked on dissolving the boundary between the indoors and outdoors through unique spatial organization and material selection to create a visual relation between the house and the surrounding nature. 

wehha house 1
all images © nantiya busabong

 

 

blurring the lines: becoming part of nature

 

naturally, the adaptation of the house to the local tropical weather became the main focus for the architect. instead of insulating the living space from the heat and humidity, he decided to allow these qualities to become part of the design. the permeable façade made of steel mesh wrapping around the house decreases the solidity of the structure and allows for natural ventilation and light penetration within the living space, without impeding on privacy. moreover, the transparent quality of the mesh material gives room for plants to grow and become part of the architecture.

wehha house 2
the design of WEHHA HOUSE adapts to the local tropical weather

 

 

the double volume space: maintaining visual contact

 

the WEHHA HOUSE is divided into 2 stories, and  all different spatial functions are attached to the double volume space at the center which is the main active hub composed of an open plan living room, a dining area and a shallow pool terrace. this double volume space works as a vertical and horizontal connection within the residence – helping to preserve visual contact wherever the owners are. the second floor is composed of 3 bedrooms, all surrounded by terraces. 

wehha house 6
the choice of material and spatial organization creates visual unity between indoors and outdoors

wehha house 5
a large glassed wall allows natural light to infiltrate within the pool-like terrace

 

wehha-house-junsekino-architect-and-design-bangkok-designboom-full-1

wehha house 7
the steel mesh facade wrapping around the house allows for natural ventilation

wehha house 10
horizontal and vertical connections within the house create consistent visual contact

wehha house 11
the owners enjoying a cooling session by the pool area

wehha-house-junsekino-architect-and-design-bangkok-designboom-full-2

 

 

1/3
junsekino’s WEHHA HOUSE in bangkok is infused with tropical nature
 
junsekino’s WEHHA HOUSE in bangkok is infused with tropical nature
 
junsekino’s WEHHA HOUSE in bangkok is infused with tropical nature
 

project info:

 

name: WEHHA HOUSE
architecture + interiors: junsekino architect and design

completion year: 2021
location: bangkok, thailand

area: 403 sq.m

 

 

designboom has received this project from our DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lea zeitoun | designboom

 

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

designboom will always be there for you

milan, new york, beijing, tokyo,  since 1999
X
5