wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china
 

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab turns everyday life into ‘magical reality’ in kids’ restaurant located in qinhuangdao, china. occupying part of a club house, the new design wraps around the original facade using polycarbonate panels while vertical greenery and large staircases occupy the space between the old and new façades.

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china
photos by creatAR images, meng zhou

 

 

the studio designed the space as a magical neverland for kids, where each corner is waiting to be discovered. a circular dining hall and two private dining rooms are enclosed by polycarbonate panels while circular, diffused lighting makes visitors lose sense of texture, scale and direction. the ground floor is accessible through a grand staircase where a starry sky ceiling creates a playground for kids using pvc hollow balls, glass fiber cloth, marine plastic balls, artificial stone and floor glue. a ‘magic’ mirror acts as the border of the playground space, distorting the realism of the place, as if time does not move. at the edge of the main space one finds a pink memory bathroom, a sea sound bathroom, a mirror pool, a stainless steel slide, a trampoline, a bubble tree, and a mysterious picture book area. the highlight of the entire restaurant is the red flying house built on the roof using double perforated aluminum panels.

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

wutopia lab designs kids’ restaurant as a polycarbonate neverland in china

 

 

project info:

 

design studio: wutopia lab

head designer: min erni, yu ting

project architect: yu ting

design team: dali pan, zhilin mu, wutian sun

location: aranya, qinhuangdao, china

total area: 1000 sq.m

scheme design: win design

construction team: beijing weihong hengye construction engineering co., ltd.

lighting consultant: chloe zhang, chengyi qin

location: aranya, qinhuangdao, china

total area: 1000 sq.m

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: sofia lekka angelopoulou | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
506,001 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine