wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors
 

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab has been commissioned by the council of shanghai north bund tanghan street to convert a 35 sqm shopfront into a communal meeting space for the ‘tiger moms’ of the local district. located right opposite to the beihong senior highschool, the project seeks to offer parents and students a space for interaction, where tea parties, workshops, and arts and crafts displays can be introduced to revitalize the poorly used space and provide a great converging platform between the local community and the school.

 wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiorsall images by creatAR images

 

 

wutopia lab has formed the storefront’s whole façade in the shape of an arch, creating a simple and effective contrast with the existing, disordered streetscape. the irregular site is separated in three areas, where the small spaces at the corners are used for storage and a kitchenette. the language of the arch is continued inside, and, along with that of the exterior façade, a layered visual effect is generated, allowing the small property to appear deep nonetheless.

 

‘after the rain, the arch is reflected in the puddles on the ground,’ notes the studio. ‘this is when the arch becomes a complete circle, resonating visually with the oriental pearl tower, as if this neglected old district has become part of the modern shanghai once again. its visual effect has achieved its maximum potential, despite having such limited space.’

 wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

 wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors  wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

 wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

 wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

wutopia lab completes shanghai community space with arched façade and interiors

 

 

 

project info:

 

name: no.207 nanxun road city microupdate

architect: wutopia lab

chief architect: yu ting

project architect: zhilin mu

design team: chongguang fang

location: shanghai

area: 35 sqm

material: perforated aluminum plate, glass, steel plate, coating, green wall

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,127 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine