xian architects has renovated a traditional courtyard house from the seventies, located in a secluded corner of the cashikou village, nearby the northern part of the great wall of china. surrounded by a forest of chestnut trees, the original, small-scale structure includes one living room and two bedrooms of broad proportions, while other buildings in the inner courtyard have been newly constructed.


the dining room is part of the newly constructed additions

 

 

‘we hope the building can have an intrinsic and sophisticated response to both its interior and exterior conditions,’ mention the architects, who have treated the renovation with utmost respect to the existing structure. by decreasing the depth of the building, and lowering the frame, the design ensures the wideness of northern farm houses while maintaining the grandeur of the main structure. in the outer courtyard, the original vegetable sheds and fields have been transformed into resting platforms and gardens, while the water sink has been lifted to suggest a kind of ritual. on the east side, the original storage has been changed into a workshop and tea room, all done in a non-invasive way, using bricks, woodwork and roof made with the finest local craft. 


the water sink on the platform of the outer courtyard


the semi-open platform is located under a steel tank on the roof, which creates a dim space with great ventilation


the dining room faces the old house and the east mountain


a gap between the study and the stone wall of the northern village road creates a central and dim corner


with the use of heated kang (a long platform traditional in regions of the northern part of china), the house can well survive a severe winter


this private courtyard is part of the new construction work


the upper platform between the two blocks acts as a viewing terrace


the bricks, woodwork and roof are all made with the finest local craft


the 80 cm projecting cornice ensures sufficient sunlight during winter and a cool interior in summer


the house in its surroundings during wintertime

 

 


originally, interior walls, ceilings, and windows were all covered with paper

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: sofia lekka angelopoulou | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.

comments policy
LOG IN
designboom's comment policy guidelines
generally speaking, if we publish something, it's because we're genuinely interested in the subject. we hope you'll share this interest and if you know even more about it, please share! our goal in the discussion threads is to have good conversation and we prefer constructive opinions. we and our readers have fun with entertaining ones. designboom welcomes alerts about typos, incorrect names, and the like.
the correction is at the discretion of the post editor and may not happen immediately.

what if you disagree with what we or another commenter has to say?
let's hear it! but please understand that offensive, inappropriate, or just plain annoying comments may be deleted or shortened.

- please do not make racist, sexist, anti-semitic, homophobic or otherwise offensive comments.
- please don't personally insult the writers or your fellow commenters.
- please avoid using offensive words, replacing a few letters with asterisks is not a valid workaround.
- please don't include your website or e-mail address in your comments for the purpose of self-promotion.
- please respect jury verdicts and do not discuss offensively on the competition results
(there is only one fist prize, and designboom usually asks renown professionals to help us to promote talent.
in addition to the awarded designs, we do feel that almost all deserve our attention, that is why we publish
the best 100-200 entries too.)

a link is allowed in comments as long as they add value in the form of information, images, humor, etc. (links to the front page of your personal blog or website are not okay). unwelcome links (to commercial products or services of others, offensive material etc. ) will be redacted. and, ... yes, spam gets banned. no, we do not post fake comments.

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news