yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul
 

yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul

yong ju lee has transformed a wooden house in seoul, built in 1935 during the japanese colonial period, into the hoehyeon local community facility. developed as part of seoul metropolitan government’s urban renewal projects, the renovation seeks to present a new model for transforming such buildings, which, despite their architectural and historic values, also provoke controversy and are considered as negative heritage due to their link to japanese imperialism.

yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoulall images courtesy of yong ju lee

 

 

as the original shape of the japanese wooden house was hard to figure out, since it had been extended and rebuilt for more than eight decades, yong ju lee decided to keep the general mood of the structure rather than reproduce the exact original form. exterior walls have been installed anew based on the existing roof line, while all interior walls have been demolished and replaced by steel columns and beams to meet the programmatic requests. inside the two-floor building, an office space, a lobby, a nursery, an open lecture room, and a hall have been placed.

yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul

 

 

the design focuses on exposing the wooden ceiling structure of the traditional japanese house, with several glass insertions allowing people to observe it from the outside. additionally, many vertical windows with metal finishes are placed against existing elements, providing an unbiased perspective between old and new. interior ceiling panels and walls have been eliminated to make a single large space on the second floor, where the hall and open lecture room are located, maximizing the visual effect of the ceiling structure. an all-glass cantilevered volume has been inserted, supported by steel deck plates and columns, which creates a unique atmosphere through the mix of contemporary materials, such as metal and glass, with old ones, including wood and shingles.

yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoulyong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoulyong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul yong ju lee transforms 1930s wooden house into the hoehyeon community building in seoul

 

 

project info:

 

 

name: hoehyeon community

architect: yong ju lee

location: 100-116 hoehyeon-dong, jung-gu, seoul

land area: 226.76 sqm

building area: 112.15 sqm

close rate: 49.46%

volume rate: 82.96%

scale: 2 stories above ground

  • Beautiful !!……i can t wait to see when Trees and plants will surround it

    Fauvel

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,315 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine