zaha hadid’s extension proposal for the middle east centre in st. antony’s college in oxford has been denied approval by the commission for architecture and the built environment (CABE). the building proposal was to be clad in white Corian®, bridging the two existing victorian buildings. hadid came under fire from the commission who wrote in their report, ‘it appears unfortunate to position the archive and reading room behind the large south facing window; we wonder whether full sunlight and overheating could potentially compromise the usability of this space.’ in reaction, cpluv suggests ‘ultimately, no matter how cool the intervention (and it is), architects need to be more responsible in responding to a site and its contents.’

http://www.zaha-hadid.com

 

 

zaha hadid proposal denied approval

zaha hadid proposal denied approval

via cpluv