zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
 

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature

situated in treviso, northern italy, this country house is offered a new life by zanonarchitettiassociati (zaa)through the renovation of its interiors and the expansion of the living space. the latter is designed in the extended structure made of a glass and corten steel framework.

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the new glass volume and the main house
all images © paolo belvedere

 

 

in this renovation project, zaa has realized a volume that blends seamlessly with the natural landscape through the arrangement of wide windows. from the outside, the glass volume reflects the surrounding nature becoming part of it, while from the inside the windows become invisible — giving the impression of being outdoor. in the end, the living room becomes one with the countryside.

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the corten steel and glass volume

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
corten frame detail

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the living space becomes one with the surrounding nature

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the living room’s design pieces

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the new living space

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the furniture is a mix of vintage and design pieces

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the stainless steel kitchen

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the new fireplace

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
the bedroom area with exposed beams

zanonarchitettiassociati renovates italian country house to become one with nature
sliding door detail

 

 

project info

 

location: treviso

area: 450 m² 

design: 2012

construction: 2013

client: private

partner: mogs srl

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lea zeitoun | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

architecture news

×
keep up with our daily and weekly stories
505,999 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine