frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes
 

frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes

french architect frank minnaërt’s project is located on the outskirts of a village in the morvan regional natural park in lormes, france — a protected area of woodlands, lakes and traditional farmland. a couple from paris asked the architect to renovate their old stone farm barn into a liveable country house.

frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes
the western façade of the site | all images © LMNB

 

 

minnaërt designed a big kitchen, which — as well as the rest of the interior — is mostly made of wood. a large 300 x 300 centimeter opening, which allows light to enter the kitchen from outside, has a deep concrete frame contrasting with the stone façade of the building.

frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes
the kitchen is mostly made of timber

 

 

a timber grid organizes the geometry of the room with furniture integrated into the stairs. the kitchen is the most important room of the house, dedicated to the preparation and storage of products from the garden and local agriculture.

frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes
the kitchen settings are integrated into the stairs

 

 

the floor, walls and ceiling of the bedroom form a continuous plywood ribbon. the mezzanine is accessible by a ramp with steps that allows continuity between the two levels. a railing is made of a nylon mesh. the living room settings are also made from plywood, while a large recess contains a home cinema equipment and a seat. a custom-made tub is arranged in the bathroom and the floor is lined with ceramic tiles.

frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes
the bedroom 

frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes
the living room

frank minnaërt turns an old barn into a modern country house in lormes     
the bathroom

 

project info:

 

project area: 128 sqm

completion: 12/2017

general contractor: 2amts

photo: LMNB

  • Well, at least the shell is beautiful. The amateur joinery of the interior “exterior” plywood looks bad and won’t last more than a year or two (assuming the inhabitants survive the suicide stairs). An ill-conceived student project.

    James

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

art news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,099 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine