park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity

the belief that a nice physical working environment promotes productivity has seen huge amounts invested into office design in the 21st century. from smaller shared work spaces to mega complexes like amazon’s recently opened spheres, for nature deprived city-dwellers the ‘green office’ has seen an evolution towards natural oases, believing that plant-form filled spaces further enhance our ability to work. such is demonstrated in japanese studio studio happ and 07beach’s collaborative design for the vietnam offices of this tourism company in ho chi minh city which takes inspiration from the open-air environment of a park to promote well-being.

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
a view from lawn mound looking towards the partitioned meeting room

 

 

07 beach and studio happ designed the space to reflect the unconstrained attitude of the brand whilst stimulating the creativity of the staff. 5 floors provide a space to work for the 500 staff, meanwhile a central hub offers a relaxing green area on a communal floor for events, meetings and breaks.

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
plants have been placed according to the existing window positions for receiving the sunlight

 

 

while the working area is placed at a distance from the windows, its perimeter has been designed as relaxing green outline. an undulating lawn works as seating for an event, to lounge and relax, or hold a meeting place in a more intimate atmosphere. living plants stand near windows capturing the light whilst giving the sense of being in a park or a field. at the centre, a meeting room can be used flexibly, as a small private room or one large room controlled by a partition.

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
the lawn mound works as seats for an event, to lounge relax or host meetings

 

 

in perfect contrast to the exposed concrete floor, multicolored stripes have been applied with reference to the company logo, which shows a globe constructed by a group of colorful individuals. elsewhere birdcage-like structures offer alternatives to closed meeting rooms and can be moved to adapt to various situations.

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
users select an appropriate place for their activity from the mound, open-tables or meeting room

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
the birdcage-like domed meeting rooms are movable to adapt various situations

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
notice-board at the entrance of the communal floor

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
living plants have been embedded into the lawn mound

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
the diversified environment stimulates users’ creativity

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
the multi-colored stripe resonates the company’s concept that colorful individual unites into one

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
the perimeter is a relaxing green area that surrounds the working place

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
the working area has been placed distantly from windows to create a homogeneous environment

 

park-like green office simulates recreational ground to promote productivity
view from the corridor to the working through a partitioned meeting room

 

project info:

client: evolable asia co., ltd.
architect: 07beach+studio happ
lead architect: joe chikamori(07beach)
collaborated architect: kuniko onishi, victor llavata bartual(both studio happ)
location: 90 nguyen dinh chieu, da kao ward, district 1, ho chi minh city, vietnam
construction type: interior construction
gross floor area: 2,320m2 (office floor total 1,920m2, communal floor 400m2)
designing period: dec. 2016 – feb. 2017
construction period: jan. – mar. 2017
photographs: hiroyuki oki
contractor: dongnhan

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: kieron marchese | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

design news

×
keep up with our daily and weekly stories
508,214 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine