voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
 

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai

 

settled among the hustle and bustle of shanghai’s urban residential area, canadian lifestyle brand herschel supply co. commissions linehouse to design their first office in china. the process of deconstructing the public and private sphere was the driving narrative for herschel’s shanghai office. having been an old residential structure itself, the stripped houses reveal several layers of materials where voids are filled with recycled brick.

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
a raw metal pivoting door leads you to the interior

 

 

linehouse’s project includes a black metal framework within the herschel supply co. office which features a lounging area, a pantry, a meeting room, bathrooms and storage. the surrounding open space operates as the working area where glass sectionally divides the different programs, allowing transparency throughout the office. through the process of revealing and stripping down the structure, parts of the original framework are exposed, revealing the concrete walls as well as the ceiling’s voids. the internal seating area located in the entrance is practically an extension of shanghai’s streetscape, making it the ideal urban office.

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
the operable façade blurs the line between the interior and exterior

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
the open workspace

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
sliding perforated stainless steel doors enclose the pantry and meeting room area, depending on the required privacy

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
glass walls sectionally divide the different programs

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
the lounge area features part of the exposed framework

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
view of the open working space from the lounge area

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
the meeting room

voids filled with recycled brick characterise linehouse’s herschel office in shanghai
details of perforated corrugated stainless steel

 

 

project info:

 

year of completion: 2017
architect: linehouse
area: 134 sqm
project address: changde road, jing’an district, shanghai
photographer: jonathan leijonhufvud

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: lynn chaya | designboom

have something to add? share your thoughts in our comments section below.
all comments are reviewed for the purposes of moderation before publishing.

comments policy

PRODUCT LIBRARY

a diverse digital database that acts as a valuable guide in gaining insight and information about a product directly from the manufacturer, and serves as a rich reference point in developing a project or scheme.

design news

×
keep up with our daily and weekly stories
507,289 subscribers
- see sample
- see sample
designboom magazine