the ‘bear garage’ was completed in two installments spanning three years by thai studio onion. originally tasked with the creation of a ‘bear cabinet’ that could accommodate up to 70 ‘[email protected]’ — a highly-collectible toy designed by japanese company medicom toy — the project was later expanded substantially.

onion adds to the bear garage, a private be@rbrick collection in thailand
[email protected] display’, first installment in 2013
images © wison tungthunya

 

 

 

in 2016, onion’s work includes the updating of ‘bear garage’s’ façade with aluminum carbon fiber sheets, and the addition of a gold sculpture by thai artist alex face. inside, the second display — which accommodates 51 ‘1000% [email protected]’, two ‘400% [email protected]’ and a KAWS’ passing through sculpture — is immediately viewable. the diverse garage, and collection, is maintained with impeccable precision, with every possible consideration met in a clear, concise manner. 

onion adds to the bear garage, a private be@rbrick collection in thailand
KAWS’ passing through sculpture at entrance 

onion bear garage thailand
the cabinet displays 51 ‘1000% [email protected]’ pieces

onion adds to the bear garage, a private be@rbrick collection in thailand
[email protected]’ display

onion bear garage thailand
staggered display

onion02-designboom
angled walkway

onion bear garage thailand
raised floor section

onion adds to the bear garage, a private be@rbrick collection in thailand
front view of KAWS’ sculpture

onion adds to the bear garage, a private be@rbrick collection in thailand
garage

onion bear garage thailand
living

onion01-designboom
plan

 

 

project info:

 

clients: khun poy, khun pond
design: onion co., ltd.
team: arisara chaktranon, siriyot chaiamnuay
photography: wison tungthunya
area: 212 m2
duration: 2013 – 2016
location: nonthaburi , thailand

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: nick brink | designboom